Turkuaz

turTurkuaz rengi; açık fikirli yardımsever ve gururlu kişilerin rengi olup, en üst düzeydeki bir değişimin ve dönüşümün sembolüdür.İnsanlar üzerinde istikrar sağlayan, dikkat ve konsantrasyonu toplamaya yarayan özelliği sayesinde kişiler kendilerini çevreye kolayca ifade edebilirler.Bu renk geçmişten ders çıkarabilen ve gündelik, sıradan olaylara yeni bir bakışla bakabilen insanlar tarafındanda benimsenir.

TURKUVAZIN ZİHİNSEL VE DUYGUSAL ÖZELLİKLERİ:
(Tamamlayıcı rengi: KIRMIZI)
YÜKSELEN ÖZELLİKLERİ:Turkuvaz insanlar üzerinde istikrar sağlayıcı bir özellik sağladığı gibi,dikkati ve konsantrasyonu da ayakta tutar.Bu sebepten turkuvaz insanı kendisini kolayca ifade eder.Açık fikirliliğin,gururun,yardımseverliğin potansiyeldir.Turkuvaz ayrıca en üst düzeydeki değişim ve dönüşüm sembolüdür.

KAYBOLAN ÖZELLİKLERİ:Turkuvaz,insanın hayattan korkmasına yol açacak bir acemilik ya da çekingenlik hissi oluşturabilir.Kişileri duygusal ve zihinsel açıdan boşluğu iletebilecek olan soyutlama isteğine yol açabilmesi de bir başka negatif yanıdır.

FİZİKSEL ETKİLERİ:Turkuvaz,mavinin ve yeşilin karışımıyla oluşmaktadır.Son derece dinlendirici ve soğuk bir renktir.Bu özelliğiyle baş ağrısı,alerji,tahriş,kesik ve yanık gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

Yorum bırakın